Uczestnicy i wykładowcy mają własny portal — bez hasła, logują się linkiem z e-maila.
W portalu uczestnika są nadchodzące i ukończone szkolenia, certyfikaty i materiały do pobrania, dodawanie terminu do kalendarza, edycja profilu i zgód oraz prośba o eksport lub usunięcie danych. Wykładowca w swoim portalu widzi swoje terminy i listę obecności, zaznacza obecność (co uruchamia wystawienie certyfikatów), wgrywa materiały, wpisuje swoją niedostępność i zarządza podpisem na certyfikatach.